Voorlezen,

kinderboekenweek
Nieuwbouw
02-11-2020
De vorderingen van de nieuwbouw zijn ook te volgen via de Bouwapp  .

Download de app  op uw mobiel via de App Store of Google Play door op een van de logo's hieronder  te klikken (opent in nieuw venster in App Store/Google Play).
Vul als zoekterm in de Bouwapp "Willem" in  en onze nieuwbouw komt al tevoorschijn.  Selecteer "Nieuwbouw CBS Prins Willem-Alexander.... ".
Door op de oranje ster te klikken kunt u de nieuwbouw als favoriet zetten en krijgt u een melding als er een nieuw bericht is geplaatst.

28-10-2020
Vandaag is het bouwbord onthuld door leerlingen van de PWA en de Kwakel.
Nu kan iedereen het zien: daar komt een prachtig gebouw.
Na het aftellen kwam het oranje zeil naar beneden en werd het bouwbord zichtbaar.

15-10-2020
Er gaat heel wat gebeuren in en na de herfstvakantie.

-De fietsenstalling bij het huidige voetbalveld wordt verplaatst. De leerlingen zetten hun fiets vanaf dinsdag na de herfstvakantie neer op een fietsenstallingstrook aan de Chrysantenhof, een strook op het trottoir.
-Op het plein wordt de groenstrook bij het voetbalveld verwijderd en de bosspeelplaats aan de Anjerdreef. Wanneer we weer op school komen, zien we daar een vlakte met houtsnippers.
We kunnen nog een aantal weken spelen op het voetbalveld en de houtsnipperplaats.
-In het kleutergebouw wordt het asbest weggehaald en krijgen de laatste vleermuizen de laatste kans om te verhuizen. Met grote lampen en metingen wordt dit proces begeleid.
-Het slopen van het kleutergebouw gaat na de herfstvakantie plaats vinden achter grote bouwhekken.

Voor alle sloop/bouwactiviteiten geldt: blijf opletten op het verkeer.

De start voor de bouw van onze nieuwe school wordt gemaakt!

6-5-2020
De werkzaamheden ter voorbereiding van de sloop van het kleutergebouw gaan  beginnen.
In bijgaande brief leest u hier meer over, namens de aannemer en de architect.

Rond de dependance staan nu hekken, er zijn al bomen gerooid.

Wijst u uw kind er op dat het niet is toegestaan hier te gaan klimmen of achter de hekken te spelen!
Zelfs niet als er een bal achter de hekken gaat!

13-3-2020
De leerlingenraad (2 leerlingen per groep van de groepen 1 t/m 7) heeft tijdens de bijeenkomst op 13 maart met elkaar ideeën  op tafel gelegd voor het plein van de nieuwe school. Er kwamen verrassend leuke voorstellen. Uiteraard worden de ideeën meegenomen in het ontwerp van het nieuwe  plein.

30-10-2019

Op de inloopavond in het gemeentehuis zijn de laatste tekeningen van de nieuwbouw getoond. Ook het tijdspad en de plannen voor de inrichting waren te zien.
Als alles goed verloopt kan de bouw komend augustus beginnen.

Algemeen
Het gebouw waar we in zitten is aan vervanging toe en daarom is er enkele jaren geleden begonnen met het maken van plannen voor nieuwbouw.
Via onze nieuwsbrief UDSG houden we u regelmatig op de hoogte van de vorderingen en ook in de plaatselijke krant de Heraut verschijnen verslagen van vergaderingen met/bij de gemeente.
Lang was er geen nieuws te melden van het overleg met gemeente. Het bouwen van een school gaat over heel veel schijven en alles moet verantwoord gebeuren. Op dit moment (mei 2019) zijn we zo ver gevorderd dat de tekening vrijwel is wat het gaat worden, alhoewel aanpassingen altijd nog mogelijk zijn.

Door op de tekening hieronder te klikken kunt u tot in detail zien hoe het gebouw er nu uit gaat zien.
De oranje gekleurde ruimtes zijn voor de PWA, de blauw gekleurde ruimtes zijn voor de Kwakel. Sommige ruimtes delen we met elkaar, die zijn oranje/blauw geblokt. De paarse ruimtes zijn voor de peuterspeelzaal en/of BSO.

Eerder nieuws:

februari 2018: informatieronde bij de gemeente, voor personeel, ouders en omwonenden: PDF

mei 2017: persbericht nieuwbouw: PDF