kunst

Het project met het thema Kunst is deze week echt begonnen.
Maandag is het project geopend. Op die dag is er in alle groepen van de school begonnen aan het maken van één groot kunstwerk. Elke leerling vult een vakje van 10x10 cm op een doek en al die doeken worden samengevoegd tot een kunswerk.
Op woensdag hebben de kinderen van groep 3 geboetseerd. De vader van Nienke heeft ze geleerd hoe ze met kleine stukjes klei een holle vorm kunnen maken. Er zijn hele mooie kunststukken gemaakt.

We hebben voor de lessen schilderen de Nederlandse schilder Vincent van Gogh gekozen. Voor de voorjaarsvakantie hebben de kinderen al geëxperimenteerd met kleurvlakken. Wat staat mooi naast elkaar? Hoe hou je de kleuren helder?  In de eerste schilderles hebben we het over zijn manier schilderen gehad. De heldere kleuren en het zetten van allemaal streepjes om vorm aan te geven. We hebben de Sterrennacht gemaakt op de manier van Van Gogh. De kinderen hebben erg hard en met veel plezier gewerkt aan hun Sterrennachten.

In de galerie van kunstweken kunnen de kunstwerken die gemaakt zijn over Keith Haring  bekeken worden. Dat is ook zeker de moeite waard.

Rosanne Kindt
Ook de projectavond was leuk. We konden alles laten zien wat we gemaakt hebben tijdens het project. Er kwamen heel veel ouders kijken.