Sint 2018 (bijgewerkt 11dec)

Van allerlei activiteiten worden, het hele schooljaar door, foto's gemaakt, zowel door leerkrachten als door ouders. Indien u foto's hebt die leuk zijn om op de site te zetten, kunt u die op een USB stick op donderdagochtend afgeven bij de administratie. Foto's graag aanleveren in klein formaat, max. 1000pix breed, 150 dpi. De USB stick krijgt u uiteraard terug. Versturen naar nklom@spectrum-spco.nl via  www.wetransfer.com  mag ook (graag zelfs).

Kijkt u ook eens op de pagina's van de groepen, te vinden onder het tabblad Groepen
Daar staan (binnenkort) meer activiteiten en foto's.

De foto's zijn niet meer geheel openbaar. Er zijn ouders die er bezwaar tegen hebben dat hun kind op het web terechtkomt. Bovendien is in mei 2018 een nieuwe wet in werking getreden waardoor het gebruik van foto's op onze website aan vele regels is gebonden. Omdat we toch wel willen laten zien wat voor leuke activiteiten we op school doen kunt u de foto's via de link bekijken. U wordt dan doorgestuurd naar het album van de PWA. Op deze manier zijn de foto's voor iedereen die op onze website op de link klikt te zien, maar worden ze niet gevonden of opgenomen in zoekopdrachten via bv Google.  Om een ander album te bekijken moet u wel weer eerst terugkomen op onze eigen website en op de volgende link klikken.
Het kan ook zijn dat de leerkracht foto's van activiteiten alleen achter een door een wachtwoord beveiligd gedeelte op de site zet. Ouders krijgen dan het wachtwoord. Het is dan aan u als ouder om hier zorgvuldig mee om te gaan, om niet alleen de privacy van uw eigen kind maar ook die van de leerlingen uit de groep van uw kind te respecteren en te beschermen.
Wanneer ouders tijdens een activiteit foto's maken van leerlingen en die op hun eigen Facebook/Instagram of een ander social media platform plaatsen, vragen wij u ook om hier zorgvuldig mee om te gaan. School kan niet aansprakelijk worden gesteld voor gevolgen die voortkomen uit het online plaatsen door ouders van foto's van schoolactiviteiten (te denken valt aan Sintfeest, kerstviering, schoolreis enz.).