Voorlezen,

PWAdag

Voorlezen,
kinderboekenweek
Bedankje van ouders, voor de leerkrachten
#corona #lief
Bedankje van een leerling, voor de leerkrachten
#corona #lief
Voor alle gezinnen
een Paasattentie

Robotvoetbal op RTV Lansingerland

09-12-2019
Dinsdag 12 november zijn de leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 naar de Oostmeerhal geweest om te kijken naar een (voetbal)demonstratie door robots van het Robotica team van de TU-Eindhoven.

RTV Lansingerland is die dag langs geweest en heeft een leuke reportage gemaakt.

Vanaf 9 december op TV,  de uitzending draait mee in de carrousel die ieder uur een maand lang wordt herhaald tussen 7 en 23 uur.
Vanaf 0:35 tot 3:35 is het Spectrum-robotvoetbal item.

RTV Lansingerland is in Berkel op de kabel te vinden op kanaal 36, of CL+ 332 of glasvezel/interactief 1386

Dit team is afgelopen zomer wereldkampioen Robocup geworden in Sydney: voetballen met/door robots.

Studententeams vanuit de hele wereld strijden jaarlijks met voetbalrobots om de felbegeerde Robocup. Afgelopen zomer werd het Robotica-team van de TU-Eindhoven wereldkampioen in Sydney, Australië . Een geweldige prestatie want al jaren zitten de teams uit Japan en Korea aan de wereldtop.

Om robotica te promoten bij jongeren worden met regelmaat demonstraties verzorgd op scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Na veel moeite is het Spectrum gelukt om de wereldkampioenen naar Berkel en Rodenrijs te krijgen. 12 november werden vier demonstraties verzorgd voor 900 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Spectrumscholen.

De demonstraties sluiten naadloos aan bij het onderwijskundig beleid op onze scholen waarbij niet voor niets ICT is gekozen als één van de vier belangrijke speerpunten voor goed toekomstgericht onderwijs.

Het was een hele leuke demonstratie, waarbij bleek dat meester Geert en juf Desirée niet de beste keepers waren. De robots konden makkelijk scoren.
Ook konden de leerlingen kroelen met een knuffeldinosaurus, die dan ook reageerde dat hij het leuk vond. Dit soort robots worden ook in de zorg gebruikt.