Voorlezen,

Robotvoetbal

12-11-2019
Op dinsdag 12 november
gaan alle leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 gaan naar de Oostmeerhal om te kijken naar een (voetbal)demonstratie door robots van het Robotica team van de TU-Eindhoven.
Dit team is afgelopen zomer wereldkampioen Robocup geworden in Sydney: voetballen met/door robots.
Het vervoer naar en van de Oostmeerhal is per groep geregeld via de leerkracht.

Studententeams vanuit de hele wereld strijden jaarlijks met voetbalrobots om de felbegeerde Robocup. Afgelopen zomer werd het Robotica-team van de TU-Eindhoven wereldkampioen in Sydney, Australië . Een geweldige prestatie want al jaren zitten de teams uit Japan en Korea aan de wereldtop.

Om robotica te promoten bij jongeren worden met regelmaat demonstraties verzorgd op scholen in het basis- en voortgezet onderwijs. Na veel moeite is het Spectrum gelukt om de wereldkampioenen naar Berkel en Rodenrijs te krijgen. 12 november worden vier demonstraties verzorgd voor 900 leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Spectrumscholen.

De demonstraties sluiten naadloos aan bij het onderwijskundig beleid op onze scholen waarbij niet voor niets ICT is gekozen als één van de vier belangrijke speerpunten voor goed toekomstgericht onderwijs. Van deze demonstraties worden opnames gemaakt door TV-Lansingerland.